იცით თურქული ყავა წყალთან ერთად, რატომ მოაქვთ? მიზეზი ძალიან საინტერესოა...
თურქული ყავა წყალთან ერთად - ეს უკვე ტრადიციაა და ამ ქმედების ახსნა სამედიცინო მიზეზებით ხდება.
კვლევების მიხედვით, თირკმელების 75%-ი ოქსალატების კალციუმის კრისტალებს უკავია, რომელსაც თავის მხრივ ყავა დიდი რაოდენობით შეიცავს. ოქსალატების კალციუმი ჩვენს ორგანიზმში სხვა პროდუქტებიდანაც ხვდება. თუმცა ყავის დალევის შემდეგ წყლის დაყოლება ჩვენი თირკმელებიდან ამ კრისტალების გამოდევნის წინა პირობაა.
იმისათვის, რომთირკმელებიოქსალატებისგანგავწმინდოთრეკომენდირებულია:
დიდი რაოდენობით წყლის მიღება;
ძლიერ სიცხეში ვსვათ მხოლოდ წყალი და არა სხვა სასმელები;
შევზღუდოთ შაქრისა და მარილის მიღება;
შევზღუდოთ ცხიმების მიღება;
ვსვათ მსუქი შავი ჩაი, რომელიც ოქსალატებს შეიცავს ან ბალახის ჩაი.
ასევე რეკომენდირებულია მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეულის მიღება, რომელიც მდიდარია ოქსალატებით. სასურველია მწვანე ბოსტნეულის მოხარშული ფორმით მირთმევაც. ასევე სასარგებლოა ციტრუსის უფრო კონკრეტულად ფორთოხალისა და ლიმონის მირთმევაც.