ავსტრიელი კლიმატოლოგების შეფასებით, 65 წლის შემდეგ კაცობრიობა შესაძლოა ყავის გარეშე დარჩეს.
სიდნეის კლიმატის ინსტიტუტის თანამშრომლების განმარტებით ამის მიზეზი სოკოა, რომელიც გლობალური დათბობის ფონზე, წარმოუდგენელი სისწრაფით ვრცელდება.
ისინი დედამიწაზე ყველა ყავის ხეს ემუქრებიან.
როგორც ექსპერტები მიიჩნევენ, 2050 წლისთვის დედასმიწაზე ყავის მოცულობა 2-ჯერ შემცირდება და ყავის ექსპორტიორი ქვეყნების ეკონომიკას ძალიან დააზარალებს.