2019 წლის II კვარტალში საქართველოში 54 ერთეული სამაცივრე მეურნეობა ფუნქციონირებდა, რომელთა უმრავლესობაც შიდა ქართლის რეგიონში (37.0 პროცენტი) და ქ. თბილისშია (16.7 პროცენტი) განთავსებული. მოქმედი სამაცივრე მეურნეობები ასევე განთავსებულია სამეგრელო-ზემო სვანეთის (13.0 პროცენტი), ქვემო ქართლის (9.3 პროცენტი), კახეთის (9.3 პროცენტი), იმერეთის (7.4 პროცენტი), მცხეთა-მთიანეთის (5.6 პროცენტი) და გურიის (1.9 პროცენტი) რეგიონში.
2019 წლის II კვარტლის განმავლობაში მომსახურება გაეწია 273 მომხმარებელს. მწარმოებელთა და გადამყიდველთა რაოდენობამ, რომელთაგანაც შესყიდულ იქნა პროდუქცია - 118 ერთეული შეადგინა, ხოლო სამაცივრეებში დასაქმებულთა საშუალოთვიური რაოდენობა 817 კაცით განისაზღვრა.
2019 წლის II კვარტლის განმავლობაში მაცივრებში შენახული (განთავსებული) იყო 55.4 ათასი ტონა პროდუქცია, მათ შორის 61.8 პროცენტი ქათმის ხორცი (გაყინულის ჩათვლით),
18.7 პროცენტი პირუტყვის ხორცი და ხორცპროდუქტები (ნახევარფაბრიკატების ჩათვლით), 7.2 პროცენტი თევზეული, 6.6 პროცენტი ხილი და ბოსტნეული, ხოლო დანარჩენ პროდუქციას უმნიშვნელო წილი ჰქონდა.